اقدامات مهم قبل از برگزاری نمایشگاه
ژانویه 10, 2024راهنمای جامع برگزاری نمایشگاه موفق
ژانویه 15, 2024نمایشگاه مکانی است که در آن عرضهکنندگان و بازدیدکنندگان با هم روبرو میشوند. بیشتر نمایشگاهها به صورت فیزیکی (حقیقی) برگزار میشوند تا بازدیدکنندگان بتوانند محصولات و خدمات شرکتها را از نزدیک مشاهده و بررسی نمایند. اما برخی از نمایشگاهها به صورت مجازی و آنلاین برگزار میشوند. در این نمایشگاهها افراد در یک محیط مجازی دور هم جمع شده و به تبادل اطلاعات و فناوریهای جدید میپردازند. نمایشگاه مجازی با یک سری مزایا و معایب همراه است. در این مطلب قصد داریم در این خصوص صحبت کنیم و با مزایا و معایب نمایشگاه مجازی آشنا شویم.
نمایشگاه مجازی چیست؟
نمایشگاه مجازی همانطور که از نامش مشخص است، یک رویداد نمایشگاهی است که به صورت آنلاین و مجازی برگزار میشود. این نمایشگاهها اغلب تحت یک پلتفرم جامع و تحت وب برگزار میشوند. کاربران با حضور در پای کامپیوتر، تبلت یا گوشی هوشمند خود میتوانند به بازدید از نمایشگاه مجازی بپردازند و غرفهها و خدماتشان را از راه دور مشاهده نمایند. این فضاها به طور معمول با استفاده از تکنولوژیهایی همچون واقعیت مجازی، تصاویر سه بعدی و ویدیو طراحی میشوند و به کاربران اجازه میدهند تا با استفاده از سیستمهای کنترل دسترسی، تمام غرفهها و نمایشگاه را مشاهده نمایند. در واقع نحوه بازدید از نمایشگاه مجازی کاملا بر عهده کاربر است و با اختیار خود میتواند از محصولات و خدمات مورد علاقه خود دیدن نماید.
تفاوت نمایشگاه مجازی با نمایشگاه حقیقی
نمایشگاههای مجازی و حقیقی در چند مورد با هم تفاوت دارند. از جمله:
- مکان برگزاری: در نمایشگاههای فیزیکی و حضوری، نمایشگاه در یک مکان خاصی برگزار میشود. علاقمندان باید در این مکان حاضر شوند تا از تمام خدمات و محصولات شرکتها بازدید نمایند. اما نمایشگاه مجازی در فضای مجازی و به صورت آنلاین برگزار میشود. کاربران برای شرکت در این نمایشگاهها نیازی به طی کردن مسیر نداشته و میتوانند از راه دور به مشاهده نمایشگاه و خدمات آن بپردازند.
- زمان: نمایشگاههای حضوری معمولا در یک بازه زمانی محدود (اغلب 3 الی 10 روز) برگزار میشوند و پس از پایان بازه زمانی دیگر در دسترس نمیباشند. اما نمایشگاه مجازی محدودیتی در این زمینه نداشته و میتواند برای چندین ماه در دسترس باشد.
- هزینه: شرکت در نمایشگاههای فیزیکی هزینهبر است. چرا که صاحبان کسب و کار باید هزینه ساخت و تجهیز غرفه، نیروی نمایشگاهی و غیره را پرداخت نمایند. اما شرکت در نمایشگاه مجازی هزینه کمتری دارد.
- تعامل بازدیدکننده و عرضه کننده: یکی از مهمترین تفاوتهای نمایشگاه فیزیکی و مجازی در سطح تعامل مخاطبان است. در نمایشگاههای حضوری شرکت کنندگان با مشتریان به طور واقعی و رو در رو در ارتباط هستند و با آنها به گفتگو میپردازند. اما در نمایشگاه مجازی این امکان وجود نداشته و تعاملات بر روی ارتباطات آنلاین تمرکز دارد. از سوی دیگر بازدیدکنندگان در نمایشگاه حقیقی به مشاهده و بررسی محصولات از نزدیک میپردازند و آنها را به خوبی مشاهده میکنند. اما در نمایشگاه مجازی امکان دسترسی فیزیکی به محصولات وجود ندارد.
ویژگیها و مزایای نمایشگاه مجازی
همانطور که متوجه شدیم نمایشگاههای مجازی به صورت آنلاین برگزار میشوند و جهت شرکت در آنها نیازی به پرداخت هزینههای بالا نمیباشد. این نمایشگاهها دارای یک سری ویژگیها و مزایا هستند که مهمترین آنها به شرح زیر است:
1. کاهش هزینهها
یکی از مهمترین و اصلیترین دلایل برگزاری نمایشگاهها به صورت مجازی، کاهش هزینهها است. شرکت در نمایشگاههای فیزیکی مستلزم پرداخت هزینههای زیادی از جمله اجاره غرفه بسته به متراژ فضا، تجهیز غرفه، طراحی غرفه، آموزش نیروهای غرفه و موارد دیگر است. همچنین اگر نمایشگاه در شهر دیگری برگزار شود، به پرداخت هزینه ایاب و ذهاب و اقامت در شهر نیاز است. این در حالی است که نمایشگاههای مجازی با هزینه بسیار پایینتر از نمایشگاههای فیزیکی برگزار میشوند. همین مزیت باعث شده تا کسب و کارهای نوپا و یا شرکتهایی که در شرایط اقتصادی مطلوب نیستند هم بتوانند در این نمایشگاهها شرکت نمایند.
2. عدم محدودیت بازه زمانی
از دیگر مزایای نمایشگاه مجازی باید به عدم محدودیت بازه زمانی اشاره کرد. نمایشگاههای فیزیکی محدود به چند روز خاص هستند. افرادی که تمایل به شرکت در این نمایشگاهها دارند باید خود را در بازه زمانی معین به نمایشگاه رسانده و از آن بازدید نمایند. اما نمایشگاههای مجازی محدودیتی در این زمینه ندارند. بسیاری از این نمایشگاهها برای بازه زمانی بلند مدت همچون 6 ماه الی یک سال برگزار میشوند. برای همین بازدیدکنندگان دغدغهای از بابت اتمام نمایشگاه در بازه زمانی کوتاه ندارند.
3. حذف بعد مکان و زمان و دسترسی آسان
نمایشگاه مجازی به مخاطبان خود امکان میدهد تا بدون هیچگونه محدودیت زمانی و مکانی به آن دسترسی پیدا نمایند. افراد میتوانند با اتصال به اینترنت در هر ساعتی از شبانه روز از نمایشگاه مجازی دیدن نمایند. اما در نمایشگاههای حضوری بازدیدکنندگان و حتی مجریان مجبور هستند از محل کار و زندگی خود جدا شده و با صرف هزینه خود را به نمایشگاه برسانند.
4. کاهش هزینههای تبلیغات
یکی از موارد مهم برای حضور موف ق در نمایشگاههای فیزیکی، تبلیغات است. تبلیغات نقش مهمی در دیده شدن برند و کسب و کار دارد و میتواند شرکت را به اهداف خود نزدیک نماید. برای تبلیغات هم نیاز به پرداخت هزینههای متعددی است. حال در نمایشگاههای مجازی نیازی به صرف هزینههای مربوط به تبلیغات چاپی همچون کاتالوگ، بروشور و بنر نبوده و در هزینه صاحب کسب و کار صرفهجویی زیادی میشود. تمام این موارد به صورت فایل و تصاویر الکترونیکی در نمایشگاه مجازی بارگذاری میشوند و به طور رایگان در دسترس کاربران قرار میگیرند.
5. مقایسه خدمات شرکتها با سرعت بالا
بسته به وسعت نمایشگاه فیزیکی، زمان نسبتا زیادی برای بازدید از تمام غرفههای آن لازم است. بازدیدکننده باید چندین ساعت از روز خود را صرف حضور در نمایشگاه فیزیکی کرده تا بتواند از تمام غرفهها و خدمات و محصولات آن بازدید نماید. اما این محدودیت و مشکل در نمایشگاه مجازی وجود ندارد و افراد میتوانند خیلی سریع از تمام غرفهها و خدماتشان بازدید نمایند. حتی امکان مقایسه بین محصولات و خدمات شرکتهای حاضر در نمایشگاه خیلی راحت و سریع وجود دارد.
6. حفظ سلامت بازدیدکننده به دلیل عدم تجمع و حضور در نمایشگاه
از دیگر مزایای نمایشگاه آنلاین و مجازی باید به حفظ سلامت شرکتکنندگان و بازدیدکنندگان اشاره کرد. این موضوع در چند سال اخیر با اپیدمی و شیوع بیماری کرونا مورد توجه افراد بیشتری قرار گرفته است. کاربران نمایشگاه مجازی میتوانند بدون نیاز به حضور در نمایشگاه شلوغ در خانه یا محیط کار از فضای نمایشگاه مجازی دیدن کرده و از خدمات و محصولات جدید اطلاع پیدا نمایند.
معایب نمایشگاه مجازی و آنلاین
نمایشگاه مجازی در کنار مزایای زیادی که دارد، با چندین عیب و محدودیت همراه است که مهمترین آنها عبارت است از:
- نبود تعامل فیزیکی: مهمترین عیب نمایشگاه مجازی، نبود تعاملات فیزیکی است. در این نمایشگاهها تعامل فیزیکی با دیگران و احساس حضور در یک فضای اجتماعی فراهم نبوده و ممکن است کاربر حس نارضایتی از این موضوع دریافت کند.
- نبود واکنشهای زنده: در نمایشگاه آنلاین واکنشهای زنده در برابر سوالات و نظرات شرکتکنندگان به طور مستقیم وجود ندارد و همین امر میتواند سبب ایجاد حس انزوا و کندی در ارتباط شود.
- عدم دسترسی به محصولات: بسیاری از نمایشگاهها به منظور نمایش و ارائه محصولات و خدمات جدید برگزار میشوند. در نمایشگاههای فیزیکی افراد میتوانند محصولات را از نزدیک مشاهده کرده و لمس نمایند. اما در نمایشگاه مجازی این امکان وجود ندارد و بازدیدکننده تنها میتواند تصویر سه بعدی یا ویدیوی مرتبط با محصولات و خدمات را مشاهده نماید.
- کیفیت پایین تصاویر: در صورت بروز مشکلات فنی و کندی اینترنت، امکان قطع ارتباط و یا افت کیفیت تصاویر و ویدیوها در نمایشگاه مجازی وجود دارد. همین امر میتواند تاثیر منفی بر روی تجربه کاربر بگذارد و او را از بازدید از سایر غرفهها منصرف نماید.
نحوه استفاده از نمایشگاه مجازی به چه صورت است؟
استفاده از نمایشگاه مجازی بسیار آسان است و تنها نیاز به طی کردن چندین مرحله دارد:
- در گام اول باید یک حساب کاربری در نمایشگاه مجازی ایجاد کرده تا بتوان وارد محیط آن شد.
- پس از ورود به حساب کاربری باید فضای مجازی خود را طراحی کرده و تمام محصولات و محتوای مدنظر خود را درون آن قرار داد.
- پس از طراحی و ساخت غرفه مجازی، باید آن را منتشر کرده تا در دسترس مخاطبان و کاربران قرار بگیرد.
- در این مرحله میتوان به صورت آنلاین با مخاطبان ارتباط برقرار کرده و به سوالات آنها پاسخ داد. همچنین میتوان از امکانات موجود جهت تبلیغ محصولات و خدمات خود به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.
- در پایان باید از اطلاعات و آمارهای جمعآوری شده در طول نمایشگاه استفاده کرده تا بتوان سود بیشتری به دست آورد.
جمع بندی
در این مطلب با نمایشگاه مجازی و مزایا و معایب آن آشنا شدیم. همانطور که متوجه شدیم نمایشگاههای مجازی از فواید و مزایای زیادی برخوردار هستند و محدودیت زمانی و مکانی ندارند. برای حضور در این نمایشگاهها نیازی به پرداخت هزینههای بالا نبوده و با صرف هزینه کم میتوان در آنها شرکت کرد. با این حال نمایشگاه مجازی با محدودیتها و معایبی همچون عدم تجربه حسی، نبود تعاملات فیزیکی و نبود واکنشهای زنده همراه است. اگر دوست دارید از مزایای نمایشگاه مجازی بهرهمند شوید و در هزینههای خود صرفهجویی کنید، میتوانید حضور در نمایشگاه مجازی را تجربه نمایید.