امروزه، نمایشگاه‌ها به یکی از مهم‌ترین ابزارهای بازاریابی و برندسازی تبدیل شده‌اند. در این رویدادها، شرکت‌ها می‌توانند در فضایی رقابتی، محصولات و خدمات خود را به نمایش بگذارند، با مشتریان بالقوه تعامل برقرار کنند و از جدیدترین فناوری‌ها و روندهای بازار آگاهی یابند.
تبلیغات نقشی حیاتی در موفقیت هر غرفه‌ای در نمایشگاه ایفا می‌کند. با استفاده از تبلیغات مناسب، می‌توان توجه بازدیدکنندگان را جلب کرد، برند را در ذهن‌ها ماندگار کرد و در نهایت، به افزایش فروش و سودآوری دست‌یافت.

تبلیغات در نمایشگاه

نمایشگاه‌ها فرصتی عالی برای برندها هستند تا محصولات و خدمات خود را به مخاطبان انبوه معرفی و با مشتریان بالقوه تعامل برقرار کنند. تبلیغات یکی از ابزارهای کلیدی برای دستیابی به این اهداف است. بااین‌حال، قوانین و مقرراتی برای تبلیغات در نمایشگاه‌ها وجود دارد که باید به‌دقت رعایت شوند.
در این محتوا، به طور کامل به قوانین تبلیغات در نمایشگاه می‌پردازیم و اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

قوانین تبلیغات در نمایشگاه چگونه است؟

به‌طورکلی قوانین تبلیغات در نمایشگاه به دودسته قوانین عمومی و قوانین خصوصی تقسیم می‌شود. قوانین عمومی تبلیغات، توسط مراجع قانونی هر کشور یا منطقه تعیین می‌شوند و قوانین خصوصی و کلی نیز باتوجه‌به مکان، نوع نمایشگاه و شرایط آن توسط برگزارکنندگان معین می‌گردند. در ادامه هریک از انواع قوانین تبلیغات در نمایشگاه را توضیح خواهیم داد.

قوانین تبلیغات در نمایشگاه

قوانین عمومی تبلیغات در نمایشگاه

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، قوانین عمومی نمایشگاه توسط مراجع قانونی و دولت کشور برگزارکننده تعیین شده و همه افراد و برگزارکنندگان موظف به رعایت آنها هستند. از جمله قوانین عمومی تبلیغات در نمایشگاه می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

• ممنوعیت تبلیغات دروغین، گمراه‌کننده یا توهین‌آمیز

این ممنوعیت به عدم اغراق در مورد کیفیت یا کارایی محصولات و خدمات و ارائه اطلاعات نادرست یا گمراه‌کننده در تبلیغات اشاره می‌کند. همچنین استفاده از الفاظ و تصاویر توهین‌آمیز در تبلیغات نیز طبق این قانون ممنوع است.

• رعایت حقوق مالکیت معنوی

طبق مقررات عمومی تبلیغات در نمایشگاه، استفاده از تصاویر، علامت‌های تجاری یا محتوای متعلق به دیگران بدون اجازه آنها منع شده و باید همراه درج صحیح و کامل اطلاعات مربوط به منبع و صاحب‌امتیاز محتوا صورت بگیرد.

• رعایت قوانین مربوط به حمایت از مصرف‌کنندگان

باتوجه‌به قوانین مربوط به حمایت از مصرف‌کنندگان، درج قیمت صحیح و کامل محصولات و خدمات، ارائه اطلاعات لازم در مورد شرایط و ضوابط خرید و ارائه خدمات پس از فروش مناسب از موارد ضروری تبلیغات در نمایشگاه محسوب می‌شوند.

• رعایت شئونات تعیین شده

در برخی از کشورها مانند ایران، رعایت شئونات اسلامی و حجاب و پوشش‌های تعریف شده جزو موارد الزامی و ضروری در هر مکانی بوده و در صورت عدم توجه به این مورد افراد دچار نقض قانون شده‌اند.

 

قوانین عمومی تبلیغات در نمایشگاه

قوانین خصوصی تبلیغات در نمایشگاه

هر نمایشگاهی، باتوجه‌به مکان برگزاری، فضای نمایشگاه و زمینه فعالیت آن دارای الزامات و قوانین مشخص شده تبلیغاتی توسط برگزارکننده نمایشگاه است که پیش از شرکت در نمایشگاه باید از مقررات تعیین شده مطلع و نسبت به رعایت آنها اقدام نمایید. از جمله قوانین تبلیغات در نمایشگاه می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

• نوع محتوا

برخی از نمایشگاه‌ها، برای محتواهای تبلیغاتی شرکت‌کنندگان چارچوب‌هایی را در نظر گرفته ویا توجه و تأکید بر محتوای خاصی را مدنظر دارند.

• اندازه و نوع استندهای تبلیغاتی

معمولاً قوانینی جهت تعیین اندازه بنرهای تبلیغاتی، امکان استفاده از صدا و تصویر در تبلیغات و همچنین نوع مجاز استندهای تبلیغاتی جهت پیشگیری از هرج‌ومرج بصری و حفظ نظم ظاهری نمایشگاه توسط برگزارکننده تعیین می‌گردد.

• محل نصب تبلیغات

این قانون به مجاز یا غیرمجاز بودن نصب تبلیغات در داخل غرفه یا خارج از آن و محدودیت‌های نصب تبلیغات در راهروها یا فضای عمومی نمایشگاه اشاره دارد.

• نوع پوشش

بعضی از نمایشگاه‌ها، نوع پوشش خاصی را برای پرسنل غرفه‌ها و مدل‌ها در نظر می‌گیرند که رعایت آنها توسط شرکت‌کنندگان الزامی است. به طور مثال در برخی از نمایشگاه‌های محلی غرفه‌داران ملزم به شرکت با لباس محلی آن منطقه می‌شوند.

• محدودیت‌های فضای نمایشگاه

گاهی باتوجه‌به فضای کلی نمایشگاه‌ها، محدودیت‌هایی جهت نوع طراحی غرفه و غرفه‌سازی نمایشگاه، فضای غرفه و استند در نظر گرفته می‌شود.

نحوه کسب اطلاعات درمورد قوانین تبلیغات در نمایشگاه

اطلاع از قوانین عمومی و خصوصی نمایشگاه، پیش از شرکت در آن امری ضروری است. جهت کسب اطلاعات درمورد قوانین تبلیغات در نمایشگاه می‌توانید از طریق بخش قوانین و مقررات وب‌سایت نمایشگاه اطلاعات مربوط به قوانین تبلیغات را در آن پیدا کنید.
همچنین گاهی در کاتالوگ‌های اطلاع‌رسانی نمایشگاه‌ها نیز شرایط و قوانین حضور ذکر می‌شوند.

قوانین خصوصی تبلیغات در نمایشگاه

نکاتی جهت اطمینان از عدم نقض قوانین تبلیغات در نمایشگاه

• قبل از شروع تبلیغات، به طور کامل قوانین و مقررات مربوطه را مطالعه کنید.
• در صورت نیاز، از مراجع قانونی یا برگزارکنندگان نمایشگاه برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قوانین کمک بگیرید.
• از محتوای مناسب و مجاز در تبلیغات خود استفاده کنید.
• قبل از چاپ و انتشار تبلیغات، آنها را به‌دقت بررسی کنید.

سخن پایانی

علاوه بر قوانین کلی و عمومی که ذکر شد، ممکن است قوانین خاصی نیز برای تبلیغات در برخی از نمایشگاه‌ها یا برای برخی از محصولات و خدمات وجود داشته باشد. به‌عنوان‌مثال، ممکن است برای تبلیغات محصولات دارویی یا محصولات آرایشی و بهداشتی قوانین خاصی وجود داشته باشد.
از طرفی مسئولیت رعایت قوانین تبلیغات در نمایشگاه بر عهده غرفه‌دار است. در صورت عدم رعایت این قوانین، ممکن است با جریمه یا حتی لغو مجوز حضور در نمایشگاه مواجه شوید.
با رعایت قوانین و مقررات تبلیغات در نمایشگاه و استفاده از استراتژی‌های مناسب، می‌توانید به طور مؤثری برند و محصولات خود را به مخاطبان معرفی کنید و به اهداف بازاریابی خود دست یابید.

Post a comment

Your email address will not be published.

مطالب مرتبط