شرکت‌هایی که در نمایشگاه‌های تجاری یا رویدادهای مشابه شرکت می‌کنند، با تصمیمات متعددی در خصوص طراحی غرفه نمایشگاهی خود مواجه هستند. یکی از مهم‌ترین این تصمیمات، مربوط به چیدمان غرفه و نحوه دسترسی بازدیدکنندگان به آن است.

نوع چیدمان غرفه معمولاً به فضای اختصاص‌یافته بستگی دارد. رایج‌ترین نوع غرفه، غرفه ردیفی یا دیواری است که از سمت راهروی اصلی قابل‌دسترسی بوده، سه دیوار دارد و از سه طرف به غرفه‌های مجاور متصل است. در مقابل، غرفه‌های گوشه‌ای که از دو طرف باز بوده و دو دیوار دارند، برای فضاهای انتهایی ردیف‌ها مناسب هستند.

بااین‌وجود، یکی از روندهای روبه‌رشد اخیر، استفاده از طراحی‌های غرفه نمایشگاهی باز یا جزیره ای است؛ به‌ویژه توسط شرکت‌هایی که به دنبال ایجاد تأثیرگذاری بیشتر هستند. درگذشته، طراحی‌های باز به دلیل چالش‌های مدیریت و کمبود فضای دیوار مورد انتقاد قرار می‌گرفتند. بااین‌حال، این نوع طراحی‌ها به دلایل زیر محبوبیت فزاینده‌ای یافته‌اند:

1. دسترسی آسان

شاید واضح‌ترین دلیلی که شرکت‌ها طراحی غرفه‌های نمایشگاهی باز را انتخاب می‌کنند، دسترسی آسان آن‌هاست که باعث جذاب‌تر شدن آن برای بازدیدکنندگان می‌شود. درحالی‌که غرفه‌ای که فقط از یک سمت باز است ممکن است صف تشکیل دهد یا دید بازدیدکنندگان به برخی بخش‌های نمایش مسدود شود، طراحی‌های باز از همه جهات قابل‌دسترسی هستند.

این بدان معناست که بازدیدکنندگان می‌توانند به‌راحتی از داخل غرفه عبور کنند و در زمان دلخواه خود محصولات یا نمایش‌ها را مشاهده کنند. البته، برخی چالش‌های کلیدی در این نوع طراحی غرفه وجود دارد، از جمله اطمینان از حضور تعداد کافی از کارکنان و توجه آن‌ها به حرکت در نقاط مختلف غرفه برای پاسخگویی به نیازهای بازدیدکنندگان.

ریچارد ادواردز، مدیر شرکت متخصص در امور نمایشگاهی Quatreus، در مقاله‌ای برای Marketing Donut می‌گوید:

«غرفه‌های جزیره‌ای می‌توانند در جلب بازدیدکنندگان بسیار مؤثر باشند. بااین‌حال، باید نقطه ورود اصلی را پیش‌بینی کنید تا بتوانید برندینگ و سایر ویژگی‌ها را به‌گونه‌ای تنظیم کنید که بازدیدکنندگان جدید را به‌خوبی جذب کنند.»

2. برجسته‌سازی برند

یکی از دلایل اصلی افزایش محبوبیت طراحی غرفه‌های نمایشگاهی باز در سال‌های اخیر این است که این نوع طراحی به غرفه‌داران امکان می‌دهد تا از جمع متمایز شوند. به‌جای اینکه غرفه‌ای در کنار دیوار قرار گیرد، غرفه‌های باز در وسط سالن نمایشگاه جای‌گذاری می‌شوند که به طور طبیعی کنجکاوی بازدیدکنندگان را برمی‌انگیزد.

در واقع، بسیاری از شرکت‌های نمایشگاهی طراحی غرفه‌های باز را برای شرکت‌های باشهرت بالا یا آن‌هایی که به دنبال ایجاد تأثیرگذاری چشمگیر در یک نمایشگاه خاص هستند، توصیه می‌کنند، چرا که این نوع طراحی نشانه‌ای از سطح بالای اعتبار و جایگاه شرکت است.

به گفته شرکت Enigma Visual Solutions که خدمات متنوعی در زمینه طراحی و اجرای نمایشگاهی ارائه می‌دهد: «غرفه‌های شبه‌جزیره‌ای توجه را به خود جلب می‌کنند و ابزاری هستند برای نشان‌دادن اینکه شما یک برند ممتاز و/یا رهبر بازار هستید.» بااین‌حال، آن‌ها اشاره می‌کنند که این نوع برندینگ سطح بالا می‌تواند در مقایسه با طراحی‌های سنتی غرفه، هزینه‌های بالاتری به همراه داشته باشد.

برجسته‌سازی برند

3. طراحی‌های سفارشی

غرفه های نمایشگاهی جزیره‌ای به شرکت‌ها این امکان را می‌دهند که طیف گسترده‌ای از امکانات را در طراحی غرفه‌های خود باز کنند. این نوع نمایشگاه‌ها گزینه‌ای فوق‌العاده برای کسب‌وکارهایی هستند که آماده و مایل به سرمایه‌گذاری بیشتری برای خلق یک نمایش خیره‌کننده و سفارشی هستند.

درحالی‌که نبود دیوارها درگذشته به‌عنوان محدودیتی برای غرفه‌های جزیره‌ای در نظر گرفته می‌شد، اکنون طراحان و برندها این مفهوم را به یک مزیت رقابتی (USP) در نمایشگاه‌های خود تبدیل کرده‌اند. فضای وسیع کف غرفه، همراه با امکان استفاده از مبلمان نمایشگاهی مستقل به شیوه‌های خلاقانه و هیجان‌انگیز، اغلب منجر به طراحی‌های چشم‌نوازی می‌شود که توجه بیشتری را به خود جلب می‌کند.

بااین‌حال، لازم به ذکر است که طراحی‌های باز و منحصربه‌فرد می‌تواند چالش‌های لجستیکی خاصی به همراه داشته باشد. برای مثال، ساخت غرفه‌های سفارشی معمولاً زمان بیشتری می‌برد، بنابراین باید زمان بیشتری را برای اطلاع‌رسانی به شرکت طراحی در نظر بگیرید. همچنین، ممکن است به نیروی بیشتری برای نصب این غرفه‌ها نیاز باشد که این امر می‌تواند به معنای افزایش هزینه‌ها و حجم کار اضافی باشد.

4. برندینگ

در نهایت، متمایزشدن از رقبا با طراحی غرفه‌ای جزیره ای و مرکزی به شرکت این امکان را می‌دهد که ارزش‌های خاص برند خود را به شکلی برجسته کند که طراحی‌های سنتی قادر به انجام آن نیستند. یک طراحی باز پیام روشنی از شرکتی ارائه می‌دهد که مشتاق به متفاوت‌بودن است. همچنین برند را به‌عنوان “باز” و پذیرای همه بازتعریف می‌کند. این طراحی نشان‌دهنده تمایل به تلاش بیشتر و ازبین‌بردن موانع است. این ویژگی‌ها را می‌توان با استفاده هوشمندانه از گرافیک‌ها و پیام‌های برند در طراحی غرفه تقویت کرد تا طرح‌بندی و برندینگ یکدیگر را برای دستیابی به حداکثر تأثیرگذاری تقویت کنند.

هر کسی که در نمایشگاه‌های یک بخش رقابتی شرکت می‌کند، به‌خوبی درک می‌کند که این نوع پیام‌های طراحی محور در محیطی شلوغ که توجه بازدیدکنندگان ممکن است در همان یک ساعت اول اشباع شود، بسیار قدرتمند است.

غرفه نمایشگاهی جزیره ای چیست؟

غرفه نمایشگاهی جزیره‌ای یکی از انواع غرفه‌های نمایشگاهی است که به‌صورت کامل از هر چهار طرف با راهروهای نمایشگاه احاطه شده و دسترسی آزاد به آن از تمامی جهات امکان‌پذیر است. این نوع غرفه به دلیل موقعیت خاص خود، معمولاً توجه بیشتری را به خود جلب می‌کند و فضای بیشتری برای طراحی خلاقانه و نمایش محصولات یا خدمات ارائه می‌دهد.

غرفه نمایشگاهی جزیره ای چیست؟

سخن پایانی

طراحی غرفه نمایشگاهی به‌صورت جزیره‌ای فرصتی بی‌نظیر برای جذب مخاطبان و افزایش تأثیرگذاری در نمایشگاه‌ها فراهم می‌کند. این سبک طراحی با ایجاد دسترسی 360 درجه، قابلیت سفارشی‌سازی خلاقانه، افزایش تعامل با بازدیدکنندگان، و بهبود برندسازی، می‌تواند شما را به نقطه‌ای برجسته در هر نمایشگاهی تبدیل کند. اگر به دنبال راهی برای ایجاد تجربه‌ای به‌یادماندنی برای بازدیدکنندگان و تقویت جایگاه برند خود هستید، غرفه‌های جزیره‌ای بهترین گزینه برای شما خواهند بود. بهره‌گیری از این مزایا می‌تواند سرمایه‌گذاری شما در نمایشگاه را به یک موفقیت چشمگیر تبدیل کند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط