انواع مختلف شرکت های برگزاری و تشریفات نمایشگاه
اکتبر 29, 2024نکات ضروری برای موفقیت در طراحی غرفه نمایشگاهی
نوامبر 17, 2024انتخاب نمایشگاه مناسب میتواند به بهبود بازگشت سرمایه (ROI) کمک کند و تأثیر قابلتوجهی بر موفقیت کلی شما داشته باشد. بسیاری از شرکتکنندگان مرتکب اشتباهی میشوند که باوجود نبود بازده، به نمایشگاههای موردعلاقهشان وفادار میمانند. همچنین، برخی دیگر تنها نمایشگاههای بزرگ و محبوب را انتخاب میکنند و به امید بازگشت سرمایه خوب، در آنها شرکت میکنند.
حضور صرف در یک نمایشگاه تجاری کافی نیست. برای حداکثر بهرهوری از فرصتهایی که نمایشگاهها ارائه میدهند، باید همه بررسیهای لازم را انجام دهید. این کار شامل مشخصکردن دلایل اصلی شرکت در نمایشگاه و شناسایی نمایشگاههایی است که بیشترین تناسب را با کسبوکار و مخاطبان هدف شما دارند.
با انتخاب نمایشگاه مناسب میتوانید ارزش قابلتوجهی به کسبوکار خود بیفزایید و سرنخهای تجاری با کیفیت بالا بهدست آورید. اما انتخاب نادرست نمایشگاه، منجر به هدررفت پول، زمان و انرژی بدون بازده خواهد شد.
در ادامه چند عامل برای بررسی پیش از تصمیمگیری در مورد حضور در نمایشگاه آورده شده است.
1. تعیین اهداف نمایشگاهی
اهداف حضور در نمایشگاههای تجاری، از عناصر کلیدی موفقیت در این رویدادها هستند. پیش از آنکه فهرستی از نمایشگاههایی که قصد شرکت در آنها را دارید تهیه کنید، اهداف و استراتژیهای خود را بهروشنی تعریف کنید. شما و تیمتان باید بدانید چرا در نمایشگاه شرکت میکنید و تمرکز شما در این حضور چیست.
آیا در تلاش هستیم تا آگاهی از برند خود را افزایش دهیم؟ آیا میخواهیم محصول یا خدمت جدیدی را معرفی کنیم؟ آیا قصد داریم رابطه خود با مشتریان کنونی را تقویت کنیم؟ یا صرفاً به دنبال ایجاد ارتباطات و فروش جدید هستیم؟
دلایل شرکت در نمایشگاه و اهداف اصلی را قبل از تصمیمگیری در خصوص سرمایهگذاری روی هر نمایشگاه مشخص کنید. فراموش نکنید که اهداف مرتبط با غرفه خود را نیز تعیین کنید، از جمله نیازهای فضایی، نوع غرفه و نمایش محصولات موردنیاز که منحصراً با برند شما همخوانی داشته باشند.
2. تدوین بودجه نمایشگاهی
برگزاری نمایشگاهها، علیرغم هزینههای قابلتوجه، میتواند به طور چشمگیری بر موفقیت کسبوکار شما تأثیرگذار باشد. پیش از رزرو فضای نمایشگاهی، بودجه خود را بادقت برنامهریزی کنید. تمامی هزینهها، از جمله هزینههای ثبتنام، اجاره فضا، طراحی و ساخت غرفه، هزینههای سفر، اقامت، هزینههای جانبی در محل نمایشگاه، هدایای تبلیغاتی، و هزینههای بازاریابی و تبلیغات را در نظر بگیرید. باتوجهبه اهداف تعیینشده برای نمایشگاه، نیازهای خود را در طول برگزاری نمایشگاه و همچنین قبل و بعد از آن شناسایی کنید. همیشه برای پیشگیری از هزینههای غیرمنتظره، برنامهریزی دقیق داشته باشید.
3. تحقیق در مورد گزینههای موجود
اکنون که اهداف و بودجه خود را تعیین کردهاید، میتوانید به تحقیق جامع در مورد نمایشگاههای تجاری بپردازید. برای سادهتر کردن این فرایند، میتوانید فهرست نمایشگاههای احتمالی را بر اساس کشور، صنعت، تاریخ، اندازه یا قیمت دستهبندی کنید. فقط نمایشگاههایی را در نظر بگیرید که توان مالی شرکت در آنها را دارید و آنهایی که خارج از بودجه شما هستند را حذف کنید. نمایشگاههای بزرگ صنعتی و همچنین رویدادهای محلی کوچکتر را موردتوجه قرار دهید. حتماً بررسی کنید که هر نمایشگاه چگونه میتواند به اهداف شما کمک کند و تا جایی که ممکن است اطلاعاتی مانند اطلاعات جمعیتی، شرکتکنندگان قبلی، تعداد بازدیدکنندگان و آمار نمایشگاه را جمعآوری کنید.
پیش از اتخاذ تصمیم نهایی، به سؤالات زیر پاسخ دهید:
- آیا میتوانیم هزینه این نمایشگاه را بپردازیم؟
- آیا با شهر و محل برگزاری آشنایی داریم؟
- آیا این نمایشگاه شناختهشده است؟
- آیا از اعتبار خوبی برخوردار است؟
- اندازه نمایشگاه چقدر است؟ (آیا آمار سال گذشته را داریم؟)
- این نمایشگاه کدام صنعت را هدف قرار میدهد؟
- چه کسانی در آن حضور دارند؟
- نمایشگاه در کجا تبلیغ میشود؟
شبکههای اجتماعی را بررسی کنید تا از محبوبیت نمایشگاه و نظرات سایر غرفهداران و بازدیدکنندگان مطلع شوید. پیش از شرکت در نمایشگاه، تاحدامکان از نمایشگاههای مختلف بازدید کنید. این کار به شما کمک میکند تا نمایشگاه را ارزیابی کرده و تصمیم بگیرید که آیا مناسب کسبوکار شما هست یا خیر.
4. مخاطب هدف خود را در نظر بگیرید
هنگام انتخاب نمایشگاهها، تعیین دقیق مخاطب هدف از اهمیت بالایی برخوردار است. شناخت دقیق مخاطب هدف، کلید موفقیت در نمایشگاهها است. برای این منظور، لازم است بازار هدف خود را بهدقت بررسی کنید تا نمایشگاههای موردعلاقه آنها را شناسایی نمایید. نباید تصور کنید که مخاطبان هدف تنها در رویدادهای بزرگ صنعت حضور مییابند. برخی از خریداران کلیدی ممکن است به طور مرتب در نمایشگاههای کوچکتر و غیرتخصصی شرکت کنند. رویدادهای محلی نیز فرصتی عالی برای افزایش دید و بازگشت سرمایه بالاتر هستند.
بهعنوان بخشی از تحقیقات، میتوانید از ده مشتری فعلی خود در مورد نمایشگاههای موردعلاقه آنها سوال کنید. شناسایی نمایشگاههایی با درصد بالایی از بازدیدکنندگان متناسب با مشخصات مشتریان هدف، بسیار مهم است. همچنین باید زمانبندی و منطقه توزیع خود را در نظر بگیرید. تحقیقات نشان میدهد که ۴۰ تا ۶۰ درصد از بازدیدکنندگان از شعاع 400 کیلومتری محل برگزاری نمایشگاه میآیند.
در نهایت، پیش از شرکت در نمایشگاه:
زمان کافی برای انتخاب فضای مناسب و طراحی غرفه خود اختصاص دهید. پس از تصمیمگیری درباره نمایشگاهی که قصد شرکت در آن را دارید، تعیین کنید که آیا نیاز به غرفهای سفارشی و خاص دارید، یا میتوانید از یک نمایشگر قابلحمل سبکوزن یا یک سیستم ماژولار و قابلاستفاده مجدد برای چندین رویداد بهره ببرید.
یک برنامه بازاریابی و طرحی برای حضور در شبکههای اجتماعی تنظیم کنید تا حضور شما در نمایشگاه بهخوبی پشتیبانی شود. از برگزارکنندگان نمایشگاه درباره فرصتهای تبلیغاتی سؤال کنید و از هشتگهای رسمی نمایشگاه برای تبلیغ حضور خود بهره بگیرید.
آیا نمایشگاه سیستمی برای جمعآوری اطلاعات مشتریان بالقوه دارد یا قصد دارید سیستم خود را راهاندازی کنید؟ تصمیم بگیرید که چگونه موفقیت خود در نمایشگاه را اندازهگیری خواهید کرد و برای پیگیریها پس از نمایشگاه برنامهریزی کنید.
برای کمک به شما در سازماندهی نمایشگاه، میتوانید از چکلیست جامع نمایشگاهی استفاده کنید.
اینها تنها چند گام ساده برای انتخاب نمایشگاه مناسب برای کسبوکار شما هستند. این نکات برنامهریزی را بهعنوان نقطه شروع در نظر بگیرید. آنها به شما کمک میکنند فهرستی از نمایشگاهها تهیه کنید که با برند شما سازگار بوده، بازار هدفتان را درنظر بگیرد و اهداف شما را محقق کند.